Lakırtı konusu güç zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Binanın bağırsakinden aşağıya gerçek nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık önlaşılan yangın merdivenleridir.
Müstamel dokumalarda bina hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, düzenışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında özen edilmesi müstelzim unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi bağırsakin hem de merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura ilgi edilmelidir.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna kızılınmasında hamil olabilir ve yangının yayılmasını engeller.
Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve hareket afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın kişiını Yangın Merdiveni Kapısı kurtardığında daha sağlıklı anlaşılacaktır.
Kullanılan kapı fitili ciğerin yaman sızdırmazlık şenseı yoksa henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim esenlanabilir.
Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda hassas davranılmalıdır.
Belirtilen bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını rapor etmektedir. Fakat bu konuda dikkatli çıkmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman bile dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.
Mafevkda dünya saha kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.